Cultura 15/01/2011

Joan Rigol proposarà al Patronat de la Sagrada Família ampliar els horaris de portes obertes

2 min

BarcelonaLes jornades de portes obertes els dissabtes de gener a la Sagrada Família estan tenint una acollida que ni els responsables del Patronat s'esperaven. El president de l'entitat, Joan Rigol, ha explicat a l'ACN que proposarà ampliar els horaris de portes obertes els dos dissabtes que queden per absorbir la gran afluència de públic que es concentra davant del temple, un públic que ha fet una hora de cua de mitjana per veure l'obra de Gaudí i que ha obligat a tallar el trànsit als carrers que hi accedeixen des de les 9 del matí. 43.000 persones han visitat aquest dissabte el temple durant l'horari de portes obertes, el doble que dissabte passat, que ja quatriplicava l'afluència d'un dissabte ordinari.

'Avui hi ha hagut molta gent. Gairebé al límit de la seva capacitat', ha reconegut a l'ACN un satisfet Rigol. El president del Patronat de la Sagrada Família ha explicat que a primera hora, l'afluència de persones que volien aprofitar la possibilitat de veure el temple dissenyat per Antoni Gaudí de franc ha causat alguns problemes de trànsit.

De fet, aquests problemes han obligat l'Ajuntament a tallar el trànsit als quatre carrers que circumval·len el temple, els carrers Mallorca, Provença, Marina i Sardenya, des de les 9 del matí. A més, a les 11 del matí s'ha decidit desviar el trànsit ja des de l'Avinguda Meridiana per evitar col·lapses a les illes de l'Eixample pròximes a la Sagrada Família.

El Patronat de la Sagrada Família havia decidit fer jornades de portes obertes cada dissabte de gener entre les 9 del matí i les 2 del migdia, però atès l'èxit de la convocatòria Rigol ha explicat a l'ACN que proposarà al patronat obrir els dos dissabtes que queden de 9 a 6 de la tarda, l'horari d'obertura habitual.

No n'hi ha per menys. El mateix Rigol ha explicat que aquest dissabte, la Sagrada Família ha rebut en cinc hores la visita de 43.000 persones, més del doble de les 20.000 que van admirar l'obra de Gaudí dissabte passat. Cal afegir, a més, que un dissabte ordinari, el temple rep la visita d'unes 5.000 persones.

Rigol també ha explicat que els visitants han fet una hora de cua de mitjana, malgrat que el que perseguia la iniciativa, precisament, era que 'la gent del país pogués veure l'església sense haver de fer les cues que es fan cada dia'. És per això que si la tònica es repeteix els dos dissabtes de gener que queden, Rigol no descarta que el Patronat pugui ampliar les jornades de portes obertes.

stats