Cultura 26/03/2013

El 'Diccionari Etimològic' de Joan Coromines es digitalitza i es posa a la venda abreujat i amb les últimes esmenes de l'autor

Ara Llibres i la Fundació Pere Coromines condensen en tres volums l'obra magna del lingüista

Sílvia Marimon
2 min

BarcelonaJoan Coromines tenia un profund domini del català, del castellà i de l'occità, així com de la romanística, la lingüística indoeuropea i l'aràbiga. Uns coneixements que el converteixen en un dels principals estudiosos de la lingüística romànica del món. Tenia una cultura vastíssima, com demostra tot el fons que va deixar i que conserva la Fundació Pere Coromines. Amb l'objectiu de recuperar-lo i posar-lo a l'abast del públic, Ara Llibres i la Fundació Coromines han firmat un acord per digitalitzar i comercialitzar tot el llegat del reconegut lingüista. El primer pas ha estat publicar "la joia de la corona" de l'autor. Es tracta de l'edició revisada del 'Diccionari Etimològic de la Llengua Catalana'. Són 10.000 entrades condensades en tres volums. Cada volum costarà 120 euros. El primer ja està a la venda, el segon es comercialitzarà a partir de juny, i el tercer, al setembre. "Molts dels llibres del fons de la Fundació de Curial Edicions estaven fora de circulació, i el seu valor és brutal, nosaltres els volem tornar a posar en circulació", ha afirmat la directora editorial d'Ara Llibres, Izaskun Arretxe. "Estem parlant del 'Diccionari Etimològic', de l''Onomasticon', els epistolaris de Coromines, les traduccions de Carles Riba, l'obra d'Alcover...", ha afegit Arretxe.

El nou diccionari etimològic que Ara Llibres ha posat a la venda incorpora per primera vegada les correccions que el mateix Joan Coromines va anotar a mà abans de morir. Revisat pel seu deixeble, Josep Ferrer, inclou no només informació lexicogràfica sinó també tot el saber de Coromines: "Conté una gran riquesa cultural, no només lexicogràfica", ha assegurat la directora editorial d'Ara Llibres.

"Hi ha un fons increïble que hem de posar a l'abast del públic, l'epistolari és essencial per entendre el segle XX", ha destacat el president de la Fundació Joan Coromines, Antoni Vives.

stats