NOVETAT LITERÀRIA
Cultura 25/05/2011

Un nou volum de l'epistolari Joan Coromines, a la venda

Fa tretze anys que la Fundació Pere Coromines va començar el projecte de publicar l'epistolari complet de Joan Coromines, un dels lingüistes catalans més destacats del segle XX. Després de donar a conèixer la relació de Coromines amb Pompeu Fabra, Ramón Menéndez Pidal, Joan Sales, Carles Riba i Joan Fuster arriba un volum tan eclèctic com interessant de més de 600 pàgines.

Redacció
1 min
Retrat del filòleg Joan Coromines

BARCELONALa Fundació Pere Coromines va iniciar l’any 1998 la col·lecció Textos i Estudis amb l’objectiu d’editar el corpus epistolar complet de Joan Coromines (1905–1997). A partir de l’any 2005, coincidint amb la celebració de l’Any Coromines, l’Obra Social de CatalunyaCaixa es va afegir a la iniciativa i va donar suport a l’edició de la resta del projecte. Amb Epistolari Joan Coromines & Josep Puig i Cadafalch, Jordi Rubió, Pere Bohigas i Ramon Aramon s’arriba al volum setze de la col·lecció.

L’edició completa de l’Epistolari Joan Coromines (EJC) és un dels projectes que està portant a terme la Fundació Pere Coromines, convençuda de la importància d’aquests epistolaris per a la història cultural de Catalunya. Importància que, segons la fundació, "s’incrementa pel silenci a què es va veure sotmès el nostre país per culpa de la dictadura franquista. La recuperació d’aquest passat per mitjà de la comunicació epistolar de les élites intel·lectuals catalanes esdevé en determinats aspectes imprescindible". Encara segons la fundació, "els epistolaris d’aquesta època, com els de Joan Coromines, són materials preciosos que contenen informació necessària per reblir els forats que la nostra realitat ha deixat en la nostra història. També cal destacar el fet que els interlocutors d’aquests reculls epistolars són persones d’una alta qualitat humana i moral, amb un ús de la llengua exemplar, modèlic".

El volum que aquests dies arriba a les llibreries s'afegeix a la relació epistolar de Coromines amb Pompeu Fabra, Ramón Menéndez Pidal, Joan Sales, Carles Riba, Joan Fuster, Pere Coromines i Lluís Nicolau d'Olwer, entre d'altres.

stats