ÒPERA
Cultura 05/03/2012

El treballadors del Liceu demanen la dimissió del director, Joan Francesc Marco

En una carta amb 301 firmes, el titllen "d'irresponsable", "frívol" i "temerari" i demanen la seva dimissió junt amb la cúpula directiva del teatre

Ara
1 min

BARCELONAUna àmplia majoria de treballadors del Liceu, 301 persones, han signat una carta demanant la dimissió de Joan Francesc Marco, l'actual director gerent del teatre. Després de la crisi que va obrir la presentació d'un expedient de regulació (que pretenia tancar el teatre dos mesos), l'amenaça de vaga per part dels treballadors i de la retirada d'aquesta mesura, ara els treballadors exigeixen un canvi de rumb a la direcció del teatre.

En una carta a Marco, recorden que en quatre anys hi ha hagut tres conflictes col·lectius, 41 acomiadaments, el tancament del teatre el mes de setembre i l'ERO presentat aquest febrer. "Les seves propostes de 'model nou' ens allunyen molt més de la societat catalana", diuen a la carta, on consideren a Marco un "irresponsable" per haver presentat l'ERO de forma unilateral, "una actitud impròpia d'un director general". L'acusen de "manca de professionalitat" i d'"incompetent com a gestor cultural".

"Volem que la persona que encapçali aquest teatre sigui (...) coneixedor d'un teatre d'òpera, que sàpiga potenciar els actius artístics i econòmics de la institució, que estigui a l'altura del seu prestigi i capti l'atenció dels potencials patrocinadors nacionals i internacionals, que sigui la imatge d'una gran entitat cultural, dialogant, propera als treballadors", anuncien. Al final, demanen la dimissió del director general del Liceu i de la resta de responsables de la direcció.

stats