Art
Cultura 13/02/2012

Una exposició repassa la relació de Joan Miró amb la localitat de Valls

La mostra serà inaugurada el 17 de febrer i inclourà dibuixos inèdits que Miró va donar a diverses persones de Valls, les litografies que va cedir a Francesc Català-Roca i la pintura 'Le lézard aux plumes d'or'

Efe
1 min
Detall de 'Le lézard aux plumes d'or'

BARCELONAEl Museu de Valls inaugurarà el 17 de febrer una mostra sobre la relació de Joan Miró amb aquesta localitat, informa l'Ajuntament. L'exposició pretén fer evident la relació que Miró va tenir amb Valls, especialment a través del fotògraf Francesc Català-Roca, i comptarà amb pintures de l'artista i amb imatges del fotògraf en què es pot veure Miró treballant en el seu estudi.

La mostra inclourà diversos dibuixos inèdits que Joan Miró va donar a diverses persones de Valls, les litografies que va cedir a Català-Roca i el dibuix que va pintar per il·lustrar un article de la revista 'Cultura'. L'exposició es completarà amb altres obres de col·leccions privades i de la col·lecció del crític d'art Daniel Giralt-Miracle, molt vinculat al Museu de Valls. També s'hi podrà veure la pintura 'Le lézard aux plumes d'or', de 1965, pertanyent a la col·lecció de Roura-Comas.

D'altra banda, el Museu de Valls també homenatjarà el recentment mort Antoni Tàpies amb l'exposició de diverses obres de l'artista que pertanyen al fons d'aquest centre i amb una fotografia de Francesc Català-Roca.

stats