Art
Cultura 05/02/2012

Un expert de Sotheby's defensa que Miró "encara té molt espai per créixer" en el mercat de l'art

Alexander Platon explica l'augment d'interès en l'obra del pintor català abans de la subhasta del quadre 'Peinture' dimecres vinent

Acn
2 min
La passió per Miró segueix creixent

Barcelona"El rècord mundial per un Miró no és on hauria de ser". Així de contundent ha estat el director del departament d'Art Impressionista i Modern de la casa de subhastes Sotheby's de Londres, Alexander Platon, que considera que l'artista "encara té molt espai per créixer" en el mercat de l'art. L'actual rècord, de 17 milions de dòlars, el va aconseguir Christie's per La caresse des étoiles. Dimecres, Sotheby's subhasta Peinture, una "obra de museu", com l'ha definit el mateix Platon. "El mercat per l'artista encara no està gaire desenvolupat, i podríem veure aquest quadre superant el rècord", ha dit. Dimarts, Christie's subhasta 'Le corps de ma brune', també amb un gran interès dels col·leccionistes. L'artista català Joan Miró serà entre els principals atractius d'aquesta setmana a les cases de subhastes de Londres. Si Christie's posa dimarts a la venta el pintura-poema Le corps de ma brune, del 1925, Sotheby's presenta just l'endemà una altra obra difícil de trobar als mercats d'art. Es tracta de Peinture (1933), una de les 18 teles que l'artista català va pintar quan va tornar a Barcelona després d'una etapa a París.

Podria superar els 13 milions d'euros

"Miró se sentia inspirat per tots els coneguts i per les experiències de París, i al tornar a casa va fer un gran pas endavant", defensa. L'obra és extremadament rara, i molt difícil de trobar en els mercats d'art. "La majoria, si no totes les altres pintures d'aquesta sèrie, estan en grans museus com la Tate Modern, la Fundació Miró a Barcelona o el Museu d'Art Moderm Pompidou de París", explica Platon.

Aquest expert assegura que el quadre, que es presenta amb un preu de sortida d'entre 8,4 i 12 milions d'euros, podria batre el rècord de 17 milions de dòlars (uns 13 milions d'euros) de l'artista. Això, si no ho fa abans Le corps de ma brune, que Christie's també preveu que pugui batre els màxims de l'artista català.

De fet, segons Platon, "el rècord mundial per Miró no és on hauria de ser". "El mercat per l'artista no està gaire desenvolupat", defensa l'expert, que assegura que han rebut molt interès per l'obra "per la seva gran qualitat i importància". "Sabem que atraurà molta atenció i ofertes, i amb sort un preu d'èxit", defensa.

Platon creu que Miró és "sense cap mena de dubte, un dels mestres del segle XX, juntament amb Picasso". L'expert de Sotheby's creu que les recents exposicions internacionals sobre l'artista han facilitat que ara hi hagi més demanda per les seves obres. "Darrerament hi ha hagut molta atenció i molts esdeveniments i exhibicions al voltant de la seva obra i tot això ajuda el mercat. Dóna confiança i crea desig i atractiu cap a la seva obra", defensa. Però segons aquest expert, el que explica de debò l'èxit del català Miró és la qualitat de la seva producció. "Obres com aquesta rarament arriben al mercat, perquè són de qualitat de museu i realment molt difícils de trobar", conclou.

stats