Joandomènec Ros, reelegit president de l’IEC

 Era l'única candidatura que s'havia presentat

Joandomènec Ros ha sigut reelegit president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per als quatre anys vinents amb un total de 150 vots a favor, 13 vots en blanc i 13 vots en contra. Era l’única candidatura que optava a la presidència de l’Institut. La participació ha sigut del 90,26%. El president de l’IEC és elegit pels membres del ple que actualment tenen dret a vot, que són 257 entre membres numeraris, membres emèrits i presidents de les societats filials. Tot i això, el cens efectiu el formen només els membres numeraris de l’IEC, que són els únics que tenen el deure d’exercir el vot. En aquesta votació era de 195 votants.

Una vegada coneguts els resultats, Ros s’ha adreçat al ple i ha agraït la confiança dipositada en l’equip de govern, i ha animat els membres del ple a ser "actius i propositius". "Ens esperen uns anys importants per al nostre país; que ho siguin també per a l’Institut", ha reblat.

El càrrec de president de l’IEC té una durada de quatre anys i només es pot ser reelegit una vegada. Així doncs, Ros afronta, arran de la reelecció, el seu segon i últim mandat com a president. En l’equip de govern l’acompanyen Jaume de Puig i Mariàngela Vilallonga, vicepresidents, i Josep Enric Llebot, secretari general. Els membres del nou equip de govern començaran a exercir el càrrec l'1 de setembre.

  • Etiquetes