PREMI LITERARI
Cultura 27/07/2011

Joaquim Carbó rebrà el premi Trajectòria de la Setmana del Llibre

En cinquanta anys de dedicació a la literatura, Carbó ha publicat més de 100 llibres, entre ells el clàssic de la literatura juvenil 'La casa sota la sorra'

Efe
1 min

BarcelonaL'escriptor Joaquim Carbó rebrà aquest any el premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català en reconeixement a la seva llarga carrera literària i per ser "un ferm defensor de la cultura i llengua catalana", segons un comunicat fet públic avui. La Setmana se celebrarà aquest any entre els dies 9 i 18 de setembre al parc de la Ciutadella, on ja es va ubicar l'any passat, després de traslladar-se el 2009 a Sant Cugat.

Carbó ha publicat més de cent llibres en cinquanta anys de trajectòria, i ha rebut premis com el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per La casa sobre el gel. Una de les seves obres més conegudes és La casa sota la sorra, publicada el 1966 i de la qual s'han realitzat 65 reedicions, s'ha fet una versió teatral que es va estrenar al TNC i fins i tot hi ha hagut projectes de traslladar-la al cinema.

Joaquim Carbó, nascut l'any 1932 a Caldes de Malavella, va anunciar al juny que abans que acabi el 2011 apareixerà una nova obra seva, Un dia de la vida de Felip Marlot.

Altres escriptors guardonats en anteriors edicions de la Setmana han estat, Maria Barbal, Isabel-Clara Simó, Quim Monzó, Emili Teixidor, Roser Capdevila, Josep Maria Castellet, Teresa Pàmies, Miquel Martí i Pol i Josep Maria Espinàs, entre d'altres.

stats