EQUIPAMENTS CULTURALS
Cultura 16/03/2012

Joaquim Garrigosa, nou director de L'Auditori

25 cinc dies després de la dimissió d'Oriol Pérez Treviño, L'Auditori ja ha decidit qui serà el nou director. L'escollit és Joaquim Garrigosa, responsable del conservatori de Vila-seca des del 1996.

L. Serra / X. Cervantes
2 min
Joaquim Garrigosa, nou director de L'Auditori

BARCELONALa incògnita sobre la direcció de L'Auditori es va resoldre ahir al vespre -només 25 dies després de la dimissió d'Oriol Pérez Treviño- amb el nomenament de Joaquim Garrigosa. El Consorci de L'Auditori i l'Orquestra, format pel departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, tenia pressa per solucionar un assumpte que havia deixat l'equipament en una incòmoda provisionalitat, sobretot per les circumstàncies que van envoltar la sortida de Pérez Treviño a causa de l'ús indegut d'una targeta de crèdit associada a L'Auditori.

El Consorci va nomenar un comitè d'experts format pel compositor Josep Maria Mestres Quadreny, el periodista i programador musicalJordi Turtós, el crític musical Jordi Maluquer i la periodista i membre del Consell de Cultura deBarcelona Eva Vila.

Els òrgans de govern de L'Auditori, representats al comitè de selecció per Xavier Solà -secretari general del departament de Cultura- i Jaume Ciurana -tinent d'alcalde de Cultura-, els van donar 45 dies per prendre la decisió, però el comitè només ha necessitat un parell de setmanes per identificar Joaquim Garrigosa com al candidat ideal. Fonts pròximes al comitè d'experts que han pres la decisió van explicar ahir a l'ARA que l'elecció de Joaquim Garrigosa es deu a la voluntat de construir a L'Auditori un model similar al de la Ciutat de la Música de París, que aglutini el Museu de la Música, L'Auditori, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i el Conservatori de Música.

Una extensa activitat docent

"Garrigosa ha tocat totes les tecles", explicaven ahir aquestes fonts. Ha tingut una extensa activitat docent: des del 1996 ocupa el càrrec de director del Conservatori de Música de Vila-seca, i anteriorment hi havia exercit de professor, havia dirigit l'Escola de Música de l'Orfeó Català (1975-1986) i és president de l'Escola de Pedagogia Musical - Mètode Ireneu Segarra. Va participar en el disseny del sistema d'estudis artístics que hi ha actualment a Catalunya des del departament d'Ensenyament de la Generalitat (1993-1996). Garrigosa coneix L'Auditori com a director artístic (des de fa sis anys) d'un Cicle Coral que ha aconseguit consolidar-se amb èxit. A més, és assessor de la programació musical de L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, com a gestor cultural. El Conservatori de Vila-seca, encara que pertanyi a una vila de poc més de 20.000 habitants, "és un model d'èxit" que és exportable i ha estat reconegut a l'exterior, segons ha valorat el comitè d'experts.

Una de les feines de Garrigosa serà adaptar el contracte programa de L'Auditori a la nova realitat i decidir si dóna continuïtat a les reformes iniciades per Pérez Treviño.

stats