MÚSICA
Cultura 04/02/2011

'Nixon in China' als cines Icaria

Els cinemes Yelmo Icaria projectaran la representació de l'òpera de John Adams en directe via satèl·lit des del Metropolitan Opera de Nova York

Redacció
1 min
Nixon in China

BarcelonaEls cinemes Yelmo Icaria projectaran el dissabte 12 de febrer en directe via satèl·lit, en pantalla gegant i alta definició una representació de Nixon in China, l'òpera més coneguda del compositor John Adams, que s'està representant aquests dies al Metropolitan Opera de Nova York.

Al febrer de 1972, Nixon va viatjar a la Xina per mantenir converses amb els líders xinesos, Mao Tse-Tung i Chau En-lai. El viatge de Nixon va ser el primer contacte d'alt nivell entre els Estats Units i la República Popular de la Xina en vint anys, obrint una nova era de relacions entre Washington i Beijing. "La trobada entre Nixon i Mao és un moment mitològic en la història mundial, particularment en la història americana", afirma el guanyador d'un Premi Pullitzer al millor compositor, John Adams, que ha basat la seva impressionant òpera en aquest moment tan crucial per entendre les relacions diplomàtiques. El director Peter Sellars debuta al Met amb aquesta formidable nova producció.

The New York Times publica una crítica del muntatge.

stats