Publicitat
Publicitat

Moda

França retira la legió d'honor a John Galliano

L'exdirector artístic de Dior es va veure embolicat en un escàndol l'any passat després de fer unes declaracions racistes i antisemites

El Govern francès ha retirat aquesta setmana la legió d'honor , la més alta condecoració francesa , al modista britànic John Galliano , condemnat l'any passat a una multa de 6.000 euros per injúries racistes i antisemites , segons informa el diari ' Le Parisien' . Així ho indica un decret del president , François Hollande , publicat dimecres passat en l'edició impresa del butlletí oficial , sobre el qual segons els mitjans ha pesat l'escàndol en què l'exdirector artístic de Dior es va veure embolicat l'any passat .
Qualsevol nom de prestigi que en la seva professió hagi signat " mèrits extraordinaris " és susceptible de ser condecorat i Galliano va rebre aquesta distinció al gener de 2009 , unint el seu nom a una llista en la qual també figuren cineastes com Steven Spielberg , pintors com Henri Matisse o actrius com Salma Hayek .
La retirada de la legió d'honor és una conseqüència més de l'embolic protagonitzat per Galliano en un bar del cèntric barri parisenc del Marais el febrer de 2011, on va proferir insults antisemites i racistes a una parella asseguda al seu costat .
El seu ostracisme en el món de la moda va començar al març , quan Dior va acomiadar pel " caràcter particularment odiós del comportament i de les declaracions sostingudes " , i un mes després , Galliano va haver d'abandonar també la companyia que portava el seu nom per decisió del consell d'administració de la firma .
L'estilista va demanar perdó pels fets que se li retreien , ha reconegut que es trobava sota la influència d'una barreja d'alcohol i pastilles , per això mateix va al·legar no recordar amb exactitud aquella nit i va acompanyar la condemna judicial d'un retirada de la vida pública i d'una cura de rehabilitació a Arizona ( EUA ) i Suïssa .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT