NARRATIVA
Cultura 30/11/2010

Pensa't un número

L''opera prima' del publicista americà John Verdon és un 'thriller' en tota regla, que ja ha estat aplaudit arreu del planeta

Josep Lambies
1 min
John Verdon

BarcelonaProa ha avançat dos dies la publicació de l'esperat Sé el que estàs pensant, la primera novel·la de John Verdon. Els aparadors de les nostres llibreries no l'esperaven fins demà. Ahir, però, ja van arribar carretades del tan aclamat thriller. Es tracta d'un èxit internacional, d'aquells que es llegiran al metro durant uns quants mesos, que ja ha estat traduït a vint-i-dues llengües. Entre d'altres, al català.

Un individu rep una carta. "Pensa't un número de l'1 al 1000", diu. Entra en el joc i pensa el número. Adjunt, un sobre que sempre l'encerta. Heus aquí el punt de partida per a una trama sinistra, al voltant d'un misteriós criminal que pot llegir la ment de les seves víctimes. En anglès, Think of a number. Ja fa flaire esotèrica, de jocs de quiromància, de prestidigitadors. Els grans tramposos de la història, els privilegiats que poden enganyar el llest i el ruc sense dificultats. Com el Dr. Mabuse de Fritz Lang. El que al principi no és més que una estafa, que un xantatge prou innocent, es desfà en un cas d'assassinat. En la línia Fred Vargas.

Fins fa poc, Verdon era publicista a Manhattan. Ben bé un Mad man. I fa un temps va deixar la seva feina i va abandonar l'estrès urbà. Se'n va anar al camp, al nord de la ciutat, per dedicar-se plenament a la seva producció literària. Arriba ara el primer resultat de la seva retirada. Promet ser un bon regal de Nadal, una elecció encertada. Ja el teniu a la vostra disposició.

stats