Publicitat
Publicitat

Cinema

S'estrena divendres als Estats Units

Johnny Depp torna al Carib a la pel·lícula 'The Rum Diary'

El film està basat en una novel·la homònima del periodista Hunter S. Thompson, amic de Depp, que recrea les vivències del reporter a un Puerto Rico en transició

Johnny Depp torna al Carib sense la seva disfressa de pirata per retre un homenatge al seu amic, el periodista Hunter S. Thompson, a The Rum Diary, film basat en una novel·la homònima en què l'extravagant reporter reviu el temps que va passar en un Puerto Rico en transició.

La pel·lícula s'estrena en els cinemes dels Estats Units el divendres com una recreació de la situació del país caribeny en el preludi dels anys 60, una època de canvi social i econòmic en què empresaris nord-americans apostaven per un progrés industrial que marginava a part de la població dedicada a activitats agrícoles. The Rum Diary combina els excessos d'un grup de periodistes d'un decadent diari local, aficionats a la nit, les drogues, l'alcohol i el tabac, amb una trama d'especulació immobiliària que posarà al seu protagonista, Paul Kemp (Depp) , entre l'espasa i la paret.

Kemp és una representació de Thompson, qui se'n va a Puerto Rico a la recerca d'un nou començament després de ser expulsat de l'Exèrcit i ser acomiadat d'un diari novaiorquès i de la revista Time. "Ell estava buscant la seva veu com a escriptor", va dir Johnny Depp en la presentació del film a Los Angeles.
Thompson tornaria el 1960 als Estats Units i s'assentaria a Califòrnia, on escriuria The Rum Diary i donaria inici al seu particular estil de periodisme interpretatiu en què el seu punt de vista i les seves vivències es barrejarien amb els fets per conformar una nova forma de relat informatiu que ell va batejar com a "gonzo".
El reporter va aconseguir la fama, es va fer un nom en la professió i va deixar altres novel·les com Por i fàstic a Las Vegas (1971), que va ser adaptada al cinema per Terry Gilliam i protagonitzada també per Depp el 1998 .

"Si pogués seguiria sent Hunter en les pel·lícules perquè trobo a faltar al meu amic, és com fer-li una visita", va comentar Depp, qui va ser el responsable que Thompson arribés a publicar The Rum Diary després que la novel·la hagués estat oblidada en una caixa a casa del periodista durant dècades.

Depp i Thompson van apostar amés per produir una pel·lícula i convèncer a Bruce Robinson ( Withnail & I, 1987) perquè convertís el text en un guió i dirigís la cinta, que va traslladar tot l'equip a Puerto Rico per al rodatge.

Gran part de la gravació va tenir lloc als carrers del Viejo San Juan, entre vells edificis d'oficines i immobles abandonats que conservaven un aire de mitjan segle XX, així com a les platges de la zona nord-est, a Fajardo, i el famós bosc pluvial de El Yunque.

Entre els actors que van participar en The Rum Diary destaquen Michael Rispoli ( Els Soprano), Giovanni Ribisi ( Salveu el soldat Ryan), Aaron Eckhart ( El caballero oscuro), Richard Jenkins ( The Visitor), Amber Heard ( Zombieland) i Amaury Nolasco ( Prison Break).

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT