Música

Mor el guitarrista de blues Johnny Winter als 70 anys

El músic tenia previst publicar un nou disc al setembre titulat 'Step back'

El 'bluesman' Johnny Winter, conegut com una de les llegendes del blues i un referent entre els guitarristes de tot el món, ha mort aquest dijous als 70 anys a la ciutat de Zuric. Així ho ha anunciat a través de les xarxes socials Jenda Darringer, la dona del seu company de banda Rick Darringer. "No estava bé de salut i se sentia fràgil i dèbil", ha escrit Darringer en un missatge a Facebook que ha difós el mitjà American Blues Scene

Nascut a Beaumont (Texas), Winter era un dels cantants i guitarristes més respectats de l'escena del rock internacional, relacionat gairebé sempre amb el blues rock. El seu primer gran èxit va ser el 1968, després d'un concert per a Mike Bloomfield on va captar l'atenció d'un executiu de Columbia Records. Entre els anys 70 i 80 va arribar a la seva màxima popularitat i, fins i tot, va ajudar les carreres d'alguns dels seus ídols, com Muddy Waters o John Lee Hooker.

Winter va visitar Catalunya el maig del 2014 per última vegada. El músic tenia previst publicar un nou disc al setembre titulat 'Step back'.