DC Còmics retira una portada polèmica amb el Joker i la Batgirl lligada

La imatge, que mostra a Batgirl plorant mentre el Joker li dibuixa amb sang el seu famós somriure, ha indignat als seguidors de l'heroïna

DC Comics té previst rellançar amb portades especials les historietes més emblemàtiques de l'infame enemic de Batman, el Joker, en motiu del seu 75è aniversari. Una de les reedicions, en què el malvat pallasso apareix amb Batgirl lligada de mans i plorant, ha despertat molta polèmica entre els fans de la franquícia.

La imatge ret homenatge a 'The Killing Joke', una història del 1988 escrita per Alan Moore en la que el Joker ataca brutalment a l'heroïna, arribant fins i tot a torturar-la i violar-la. El creador de la controvertida portada, Rafael Albuquerque, ha assegurat que era un homenatge a un dels còmics preferits dels lectors i que la seva intenció mai havia estat molestar a ningú. Per aquest motiu, diu, ha recomanat a DC que retiri la portada. "'The Killing Joke' forma part de Batgirl i, artísticament, no podia obviar la traumàtica relació entre ella i el Joker", ha afegit.

Batgirl és un dels grans èxits de DC Còmics gràcies al seu to més lleuger i divertit, i es considera una de les claus per la introducció de les dones al món dels còmics. Pel que fa al Joker, aviat tornarà a estar a les pantalles -interpretat per Jared Leto- amb 'Suicide Squad', la pel·lícula de Warner Bros que reunirà a alguns dels dolents més emblemàtics de la companyia de còmics.