Cinema

L'Acadèmia del Cinema Català li atorgarà el premi en reconeixement a la seva dedicació al món del cinema

Jordi Dauder, Premi Gaudí d'Honor

L'actor ha treballat en més de 60 pel·lícules i va guanyar el Goya per la seva interpretació d'un sacerdot de l'Opus Dei a 'Camino'

Després de guardonar en edicions anteriors els directors Jaime Camino i Josep Maria Forn, l'Acadèmia de Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d'Honor de l'edició 2011 a l'actor Jordi Dauder. L'intèrpret, que va néixer a Badalona el 1938, va emprendre la seva carrera professional com a actor l’any 1988, alternant treballs en el món del teatre, la televisió, el cinema i el doblatge, però el reconeixement no li va arribar fins que va donar vida a Mateu Montsolís a la sèrie de TV3 Nissaga de poder.

Dauder ha treballat al llarg de la seva carrera en més de 60 pel·lícules, d'entre les quals destaquen El pont de Varsòvia (Pere Portabella, 1990) i La teranyina (Antoni Verdaguer, 1990), per la qual va rebre el premi Sant Jordi de la crítica al millor actor espanyol. L'actor també ha treballat a Si te dicen que caí (Vicente Aranda, 1989), Terra i llibertat (Ken Loach, 1995) i amb Ventura Pons a Carícies (1998) i Amic/Amat (1999) , entre d'altres . El 2008 va rebre el premi Goya al millor actor secundari per la seva interpretació d'un sacerdot de l'Opus Dei a Camino (Javier Fesser, 2008).

Més continguts de