Cultura 19/01/2011

Jordi Porta assumeix la direcció de la Fundació Enciclopèdia Catalana

2 min
Jordi Porta, a la Universitat Catalana d'Estiu el 2002.

BarcelonaJordi Porta ha estat nomenat nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, càrrec que ocuparà durant els propers cinc anys. L'expresident d'Òmnium Cultural substitueix Agustí Montal, que ha estat president de la Fundació des de 2006 i qui n'ha impulsat la modernització i expansió. Jordi Porta és patró de la Fundació des del 2007, i ha estat també director de la Fundació Jaume Bofill. Des de Juliol del 2010, és també el president del Centre Unesco de Catalunya, una tasca que farà compatible amb el nou càrrec al capdavant de la Fundació, que també ha nomenat dos nous vicepresidents, Francesc Cabana i Carles Sumarroca.

L'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Porta és el nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, entitat propietària del grup editorial en català més important de Catalunya. Porta ha estat escollit president en substitució d'Agustí Montal, que n'ha estat president des del 2006, i que ha impulsat la modernització del grup i també la seva expansió. Montal, però, seguirà presidint els consells d'administració de les empreses propietat del grup, com són Enciclopèdia Catalana, Digec i La Galera.

Jordi Porta va dirigir entre el 1971 i el 2001 la Fundació Jaume Bofill, una entitat que es dedicava a la recerca en les ciències socials aplicada al coneixement de la realitat catalana. Des de 2002 va agafar les regnes d'Òmnium Cultural, un càrrec que va deixar l'any passat i va ser substituït per Muriel Casals. Jordi Porta també és, des del juliol del 2010, president del Centre Unesco de Catalunya, una tasca que farà compatible amb el nou càcrrec.

La Fundació Enciclopèida Catalana és una fundació privada amb l'objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes, amb activitats diverses, principalment, però, l'editorial. És propietària del Grup Enciclopèdia Catalana, que publica obres de referència, llibres de text i altres tipus de publicacions, com ara els diccionaris, i factura fins a 49 milions d'euros cada any.

stats