MÚSICA
Cultura 14/06/2012

Jordi Pujol va al Sónar

El festival de música avançada ha començat aquest dijous al migdia la 19a edició i ja supera les 90.000 entrades venudes

Ara
2 min
Jordi Pujol al Sónar 2012

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha visitat avui alguns dels escenaris del festival Sónar de Barcelona acompanyat pel director del CCCB, Marçal Sintes. Pujol ha passejat per diversos d'aquests escenaris davant la sorpresa dels joves espectadors catalans que l'han identificat. Cap a les 5 de la tarda era al Village mentre actuava Jeremiah Jae. L'expresident català ha visitat també les exposicions del Sónar Pro.

El festival de música avançada de Barcelona, ha obert aquest migdia les portes de la 19a edició, amb un programa de 150 propostes i en què, segons que ha avançat l'organització, s'ha superat ja la barrera de les 90.000 entrades venudes per a tres dies.

Avui, al Sónar de dia, entre el CCCB i el MACBA, diversos centenars de persones ballaven poc després del migdia al Sónar Dome amb els jocs musicals del canari –però veí de Barcelona– Monkey Valley, un recopilador de sons als quals atorga un vernís de cert "tropicalisme". El programa musical d'avui dijous inclou una trentena d'actuacions al recinte del CCCB, encara que les estrelles del dia són New Order, els pares del pop electrònic que aquesta nit oferiran un concert especial –per a convidats i acreditats– en el SonarClub, al recinte firal Gran Via 2, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

The Roots, Lana del Rey o Fatboy Slim són algunes dels artistes destacats del programa, que inclou "clàssics" com Richie Hawtin o Laurent Garnier, noms de renovadors del house (Mary Jane Coles o Julio Bashmore) i del nou pop electrònic com Austra o Metronomy.

També està ja oberta públic l'àmplia oferta expositiva que aquest any té a les instal·lacions sonores com a protagonistes, entre elles les exquisideses realitzades per alumnes del Màster d'Arts digitals de la UPF, que es poden veure en el CCCB. Durant aquests tres dies també se celebrarà, de forma paral·lela, SonarPro, una cita dedicada als professionals de les indústries creatives amb la presència de 2.500 professionals de 900 empreses de 50 països.

stats