CULTURA
Cultura 27/04/2011

Jordi Pujol, un més d'Els Amics de les Arts

L'expresident creu que els nous grups de la música catalana tenen “molta responsabilitat” a l'hora de mantenir la “identitat del país”. “A la gent no se li toca la fibra a través dels pressupostos”, resumeix Pujol

Agències
2 min
Jordi Pujol amb els components d'Els Amics de les Arts / ACN

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha estat l'últim a apuntar-se a l'onada d'èxit de la nova fornada de grups de la música catalana com Els Amics de les Arts o Manel. Pujol considera que aquestes formacions seran cabdals a l'hora de mantenir la “identitat del país” ja que els catalans som "rebels amb causa". Durant un esmorzar organitzat pel seu centre d'estudis, al qual han assistit el líder de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, i els quatre components d'Els amics de les Arts, qui va ser cap del Govern durant 23 anys ha remarcat que les noves bandes catalanes tenen molta "responsabilitat", perquè les seves creacions són capaces de transmetre valors a la gent, cosa que, segons ell, no aconsegueixen fer els polítics.

"A la gent no se li toca la fibra a través dels pressupostos", ha recalcat l'expresident, que ha alertat, però, que el "mercat pot provocar que l'acte creatiu sigui en castellà". Pujol creu que les manifestacions musicals expressades en català són un dels factors que poden ajudar a revertir una situació que qualifica com a "difícil". Segons l'expresident, el "voluntarisme" d'aquests nous grups pot ser una “eina de país” per aconseguir un objectiu que, segons el seu parer, és "fotut", però que a llarg termini té la seva "recompensa".



Per la seva banda, els músics convidats al col·loqui han aprofitat per lloar el procés de normalització que ha permès que cantar en català sigui una cosa comuna i no minoritària. Joan Enric Barceló, d'Els amics de les arts, ha afirmat que en el seu cas cantar en català no significa cap limitació, ja que es tracta del seu idioma. "El català té limitacions, però no ens podem castigar", ha assenyalat el guitarrista, en referència a les possibles barreres per estendre la seva música a altres indrets.

stats