Música
Cultura 14/12/2012

Jordi Savall, nominat als premis Grammy pel primer enregistrament mundial de l'òpera 'Teuzzone' de Vivaldi

A la gravació hi participa la formació orquestral Le Concert des Nations

Ara
1 min
Savall actuarà amb el conjunt Hespèrion XXI, que va fundar el 1974.

BarcelonaLa 55ena edició dels premis Grammy ha nominat en la categoria de millor enregistrament d'òpera la gravació de 'Teuzonne' d'Antonio Vivaldi, una 'première' mundial dirigida per Jordi Savall i interpretada per la seva formació orquestral Le Concert des Nations amb els cantants Paolo Lopez, Raffaella Milanesi, Delphine Galou, Roberta Mameli, Furio Zanasi, Antonio Giovannini i Makoto Sakurada. El 'Teuzonne' es va enregistrar a l'Opéra Royal de Versailles i va ser editada pel segell discogràfic Naïve Classique.

Altres enregistraments de Jordi Savall han estat nominats diverses vegades als premis Grammy, com ara els àlbums 'Diàspora sefardí' (1999), 'El Cançoner de Montecassino & Alfons el Magnànim' (2001) i el llibre-disc 'Romances y músicas del Quijote' (2005). L'any 2011 va ser guardonat amb el Grammy a la millor interpretació de petita formació pel disc 'Dinastia Borgia'.

D'altra banda, la 'Lulu' d'Alban Berg realitzada per François Roussillon al Gran Teatre del Liceu el novembre de 2010 i editada per Deutsche Grammophon també ha estat nominada.

El 'Teuzonne' de Jordi Savall i la 'Lulu' d'Alban Berg feta al Liceu comparteixen nominacions amb l''Agrippina' de Haendel dirigida per René Jacobs i enregistrada per Harmonia Mundi, el 'Rake's progress' de Stravinsky dirigit per Vladimir Jurowski del segell Opus Arte, i l'enregistrament de Deutsche Grammophon de 'Der Ring des Nibelungen' dirigit per James Levine.

La 55ena edició dels Premis Grammy tindrà lloc el proper diumenge 10 de febrer del 2013 al Staples Center de Los Angeles.

stats