Música
Cultura 29/05/2012

Jordi Savall rep el 'Nobel' de la música

El músic d'Igualada recollirà demà a Copenhaguen el premi Léonie Sonning en reconeixement al conjunt de la seva trajectòria artística i humanista

Marta Porter
1 min

BellaterraAquest dimecres a l'ARA, entrevista amb Savall i un reportatge sobre la seva trajectòria

Jordi Savall (Igualada, 1941) acumula tota mena de guardons i distincions per la seva obra artística, però demà a Copenhaguen en recollirà un dels més importants: el Léonie Sonning Music Prize 2012. El premi li va ser concedit el maig de l'any passat en reconeixement a tota la seva trajectòria com un dels pioners en música antiga i en el descobriment de músiques oblidades, l'estudi, la interpretació i la direcció i també l'acostament a diferents tradicions musicals, en un diàleg intercultural de gran significació que ha traspassat totes les fronteres.

A més dels criteris musicals i artístics, el jurat també té en consideració el valor de la personalitat dels guardonats per les seves apostes en el camp de la pedagogia i en l'humanisme.

Savall és el primer català guardonat amb un premi que han guanyat músics tan prestigiosos com Stravinsky, Xostakóvitx, Ligeti i Bernstein, entre d'altres.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats