Publicitat
Publicitat

José Antonio Primo de Rivera, protagonista d'un nou musical

Alvaro Saénz de Heredia dirigeix 'La princesa roja' i vol divulgar l'obra i la vida del fundador de la Falange

José Antonio Primo de Rivera, fill del dictador Miguel Primo de Rivera, va ser el fundador i ideòleg del partit Falange Española. Condemnat i executat durant la Guerra Civil pel govern de la República, ara serà el protagonista d'un musical: 'La princesa roja'. El director és Álvaro Saénz de Heredia (Madrid, 1942), nebot de Primo de Rivera i de José Luis Sáenz de Heredia, que va dirigir dues obres claus de la propaganda franquista: 'Raza' (1942) i 'Franco, ese hombre' (1964).

A l'obra apareixen com a personatges, altres dirigents feixistes com Franco i el general Mola. Tots ells canten i ballen les aventures del fundador de la Falange. Segons ha explicat Saénz de Heredia a El conficencial, l'objectiu és divulgar l'obra i la vida del seu oncle: "No es coneix bé el veritable José Antonio. S'escriuen molts llibres sobre ell, però per una minoria; fer un musical és una idea fantàstica per divulgar la seva vida i la seva obra entre el gran públic". Saénz de Heredia vol mostrar també la vida amorosa i sentimental del dirigent feixista i explicarà la seva relació amb dues dones: Pilar Azlor i Elisabeth Bibesco. Elisabeth, filla del primer ministre britànic entre 1908 i 1916, estava casada amb el príncep i diplomàtic romanès Antoine Bibesco. Era escriptora i va ser un amor frustrat de José Antonio.

Saénz de Heredia ha fet pel·lícules molt populars amb Martes y Trece i Chiquito de la Calzada. També va dirigir Andrés Pajares a la pel·lícula 'La Hoz y el Martínez' (1984). El seu objectiu és poder estrenar la pel·lícula el proper any. Segons el cineasta, la imatge del fundador de la Falange ha estat "distorsionada". Ell vol mostrar-lo com un "jove idealista".

 

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT