ART
Cultura 06/02/2012

José Guirao: "Tàpies era únic, amb un llenguatge que només tenen els grans"

L'exdirector del Museu Reina Sofia, José Guirao, destaca la delicadesa i finor d'esperit del pintor, de qui en lloa la "meravellosa producció artística, sempre canviant"

Efe
1 min

MadridL'exdirector del Museu Reina Sofia, José Guirao, ha lamentat la pèrdua d'Antoni Tàpies per ser una figura "única" amb un llenguatge propi que "només tenen els grans", i que li va permetre forjar una obra "lluminosa" en la qual sempre hi ha "una porta per entrar en el misteri de la creació".

"Els corbs volen en bandada, les àguiles volen soles, i Tàpies sempre va volar sol i de manera lluminosa", ha recordat el director del Reina Sofia entre 1994 i 2000.

La trajectòria del pintor català, mort avui als 88 anys, "no va tenir ni un moment de decadència", segons Guirao, que ha destacat la "meravellosa" producció de l'artista fins a l'últim moment, "sempre canviant i evolucionant".

A més de la seva faceta de pintor, l'artista català era un "gran escriptor" i un intel·lectual, no només pel que explicava sinó per "com ho explicava", mentre que el llibre "L'art i els seus llocs" és una obra "atemporal a la qual sempre es pot acudir", ha indicat.

Guirao també ha subratllat l'aspecte humà de la personalitat de Tàpies: "Era una delícia de persona, molt afectuós. Parlar amb ell era aprendre. Tenia una delicadesa i una finor d'esperit molt especial, única".

stats