Fernández Sastrón és el nou president de l'SGAE per un vot

L'elecció es produeix després que el guionista José Luis Acosta dimitís del seu càrrec el passat 31 de març

El compositor i músic José Miguel Fernández Sastrón ha estat nomenat nou president de la Societat General d'Autors i Editors ( SGAE). La Junta Directiva ho ha decidit aquest dimecres en una sessió extraordinària en què Sastrón ha rebut un competidor d'última hora, Antonio Meliveo Mena. Segons fonts de l'entitat, hi ha hagut un "intens debat" que s'ha desencallat amb només un vot de diferència.

Finalment Sastrón substituirà el guionista José Luis Acosta, que va dimitir el passat 31 de març per motius professionals. Com a 40è president, ha remarcat que vol iniciar una nova etapa a l'SGAE i que en la seva gestió prevaldrà la defensa i protecció dels drets dels autors i editors que l'integren: "Treballaré amb l'objectiu d'una gestió administrativa eficient, que ens permeti fer arribar als autors el sou que els correspon per les seves creacions".

José Miguel Fernández Sastrónde, de 57 anys, fins ara era vicepresident de l'entitat i formava part del Consell de Direcció en representació del Col·legi de Petit Dret. També ha format part de la Junta Directiva de l'entitat en els períodes 2007, 2012, 2015 i 2016. De moment, serà president fins al 2019, anys en el qual s'esgotarà l'actual legislatura.

Al llarg dels seus 117 anys d'història, l'SGAE ha estat presidida per compositors -com Vital Aza, Ruperto Chapí, Amadeu Vives, Francisco Alonso, Jacinto Guerrero o Moreno Torroba-, dramaturgs -com Benito Pérez Galdós, Pedro Muñoz Seca, Carlos Arniches, Eduardo Marquina, Juan José Alonso Millán, Ana Diosdado o Santiago Moncada- o cineastes -com Manuel Gutiérrez Aragón o José Luis Borau-, entre d'altres.

Més continguts de