Política Cultural
Cultura 22/12/2011

Javier Marías diu que si les autonomies adquireixen més poder, la cultura "és més provinciana i corrupta"

L'escriptor lamenta que Cultura no tingui un Ministeri propi que representi "l'Estat espanyol". Afirma: "Quan no hi va haver ministeri de Cultura va ser durant la dictadura"

Efe
1 min

MadridL'escriptor Javier Marías ha estat força crític amb la decisió del govern del PP de suprimir el Ministeri de Cultura i integrar-lo en el d'Educació i Esports: "Justament quan no hi va haver ministeri va ser durant la dictadura de Franco", ha assegurat. "Si Espanya fos un país normal potser no faria falta un Ministeri de Cultura", ha assenyalat. Marías està convençut que les diferents comunitats autònomes no seguiran l'exemple i no suprimiran les conselleries de Cultura.

"Hi haurà 17 ministeris, cadascun més interessat, més corrupte i provincià, i no hi haurà un ministeri que representi la política cultural de l'estat espanyol", ha afegit. L'autor de Todas las almas ha recordat que durant el franquisme no hi va haver ministeri: "Tots sabem que a Franco la cultura no tan sols li era indiferent, sinó que més aviat era hostil envers ella". En opinió de Marías, la decisió del PP respon a "aquesta postura de què la cultura és quelcom secundari, quasi una molèstia".

stats