Sector editorial

Lara: "El meu desig és tornar a ser un simple editor que dedica tot el dia als llibres"

José Manuel Lara Bosch rep un homenatge del sector editorial a Liber, que n'ha premiat la trajectòria professional al capdavant del grup Planeta

El president del Grup Planeta, José Manuel Lara, ha rebut l'homenatge dels editors en el lliurament dels premis que el gremi del sector lliura anualment a la Fira Internacional del Llibre Liber 2014. El Gremi ha distingit la trajectòria professional de Lara, sempre vinculat al món de l'edició, en el transcurs d'una vetllada que ha tingut lloc aquest djous a l'edifici gòtic de la Llotja de Mar.

A més dels editors han assistit al sopar dels premis Liber l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

Dedicar-se tot el dia al llibre

Liber ha volgut aquest any reconèixer la trajectòria professional de José Manuel Lara, que va encetar la seva carrera professional el 1963 a la Librairie Larousse de París, i des d'aquell moment ha ocupat posteriorment diferents responsabilitats dins l'estructura i de les empreses del Grup Planeta, tant a Espanya com a l'Amèrica Llatina.

Lara, que presideix un grup de comunicació multinacional de capital íntegrament familiar i que opera en l'àmbit editorial de la informació, la formació i l'entreteniment audiovisual, va recordar ahir el seu amic, el també editor Jorge Herralde: "Quan compleixi 70 anys, em reservaré una editorial petita del grup per tornar a exercir de director literari, perquè el meu desig és tornar a ser un simple editor que dedica tot el dia als llibres".

Després de fer broma dient que és dels pocs ciutadans que han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i la Medalla d'Or de la Guàrdia Civil, Lara ha dit que té més premis dels que mereix, però aquest premi Liber és especial: "Ve del món del llibre, d'aquest món que m'ha donat fortuna, gràcia i felicitat".

Lara Bosch també ha advertit que la pirateria al sector del llibre "és un problema que no accepta terminis ni ajornaments", i ha assegurat que si la llei ho permet, els títols del seu grup portaran incorporat l'accés a una còpia digital.