Publicitat
Publicitat

Institucions

Lassalle, un home que creu en un pacte d'estat per a la Cultura i en el lideratge des de Madrid


Portaveu del seu partit a la comissió de cultura del Congrés durant la passada legislatura, José María Lassalle, nou secretari d'estat de Cultura, es defineix com un home de centre convençut que la política es construeix sobre els consensos.

Casat amb la diputada socialista per Barcelona Meritxell Batet, Lassalle (Santander, 1966) és des de 2004 diputat per Cantàbria, on en les passades eleccions el PP va obtenir majoria absoluta, a més de ser membre del comitè executiu del partit des del 2004 i secretari d'Estudis, càrrec en què va ser ratificat el 2008. A més, és membre del Consell Assessor de l'Instituto Cánovas del Castilol de la Fundació FAES.

Lassalle va ser designat el 2008 portaveu del grup parlamentari popular a la Comissió de Cultura, des d'on ha defensat la necessitat de suprimir el cànon digital, un model "esgotat i superat pels esdeveniments" . Doctor en Dret, ha estat professor en diverses universitats .
Va ser coordinador científic del Centre d'Estudis Hispànics i Iberoamericans (2002-2003) i director de la Fundació Carolina del ministeri d'Afers Exteriors, dedicada a la cooperació internacional (juny 2003-2004). És autor i coordinador de diverses monografies i articles en revistes especialitzades, és també col·laborador del diari Abc.

José María Lassalle ha advocat per un pacte d'estat entre el PP i el PSOE que generi una política cultural compartida per diverses legislatures i que permeti projectar la cultura espanyola a l'exterior. Per Lassalle, la cultura és una "gran oportunitat estratègica" per a la imatge d'Espanya en l'actual conjuntura econòmica i és partidari que s'atribueixi a l'Estat "un lideratge cooperatiu en política cultural", encara que s' exerceixi des de la coordinació amb les administracions autonòmiques.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT