Cultura 25/07/2012

Josep Maria Dutrèn: "Volem que el festival acabi tenint vint seus per tot el Pirineu"

Roger Rosich
1 min
Josep Maria Dutrèn: "Volem que el festival acabi tenint vint seus per tot el Pirineu"

Quina valoració fa de la segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus?

Estem molt satisfets dels primers concerts. La previsió és vendre el doble d'entrades que l'any passat. Pel que fa a la consolidació, el festival és un projecte a mig camí que aspira a ser com els festivals de Salzburg o d'Edimburg, però la paraula consolidació encara fa por. Euskadi, però, ha volgut ser país convidat.

Quants municipis formen part del festival?

Vam començar amb pocs, però ara ja el formen catorze municipis, i n'hem hagut de deixar dos fora. Volem que el festival acabi tenint vint seus per tot el Pirineu.

Quina actuació destacaria?

La Camerata Bocherini, el Cor Vivaldi, l'Orquestra Barroca Catalana... Totes les actuacions estan sent excel·lents. I tenim molt present les formacions catalanes, cosa que crec que s'hauria de fer més.

Quin tipus de públic té el festival?

Tenim un públic molt local, però també comptem amb els estiuejants de sempre i amb els turistes de pas, que volem que vinguin expressament als Pirineus per al festival.

¿Els espais on es fan els concerts també són històrics?

Aquesta seria la intenció, però a vegades, a causa del nombre de membres dels grups, no pot ser. El claustre de la Seu d'Urgell és excepcional, però a Berga les actuacions són en un escenari de teatre.

stats