Cultura

El fons està format per manuscrits d'obres, traduccions i narrativa, entre d'altres

Josep Maria Benet i Jornet dóna el seu fons a la Biblioteca de Catalunya

"Sóc un maniàtic de la memòria. No he llençat mai papers", ha explicat el dramaturg que ha cedit documentació de la seva joventut fins al 2010

"Sóc un maniàtic de la memòria. No he llençat mai papers meus perquè són la memòria d'una època i d'un temps", ha explicat aquest migdia Josep Maria Benet i Jornet a l'entrega del fons a la Biblioteca de Catalunya.

L'autor i dramaturg ha cedit a la institució la documentació literària que ha recopilat de la seva joventut fins al 2010, per a que sigui conservada i posada a l'abast dels investigadors. El fons, 24 caixes d'arxiu i 5 carpetes, està format per manuscrits d'obres de teatre, traduccions i adaptacions, esborranys i còpies de guions televisius, narrativa i teatre per a infants, entre d'altres.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que Benet i Jornet "s'ha convertit en una d'aquelles persones que ha contribuït de manera significativa a incrementar el capital d'intel·ligència que té el país". També ha agraït a l'autor que hagi triat la institució per dipositar l'obra.

La Biblioteca havia manifestat interès per l'obra de l'autor des de 2004 i el 18 de febrer, Benet i Jornet va notificar la decisió. La correspondència electrònica mantinguda durant aquest temps també s'ha fet pública. "A excepció de les cartes de la Rodoreda (...), penso passar les cartes a la Biblioteca de Catalunya. T'ho juro! Ah, per descomptat, més teatre escriuré, espero, més paperassa us passaré. Fins que digueu prou. Papitu".

A l'acte, Benet i Jornet també ha recordat la figura del dramaturg Jordi Teixidor, desparegut recentment.