Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Josep Vila, nou director del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

El director de l’Orfeó Català compaginarà la direcció dels dos cors a partir del mes de setembre

Josep Vila i Casañas serà a partir del mes de setembre el nou director titular del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Vila combinarà aquest nou projecte amb el de director de l’Orfeó Català, càrrec que ocupa des del 1998. Reconegut per la seva trajectòria i vàlua artística, Josep Vila agafa el relleu d’un altre dels grans mestres del cant coral, Jordi Casas i Bayer, que va fundar el Cor el 1990 i n’ha estat al capdavant fins ara. Casas, que ha sigut nomenat recentment director del Coro de RTVE, passa a ser director emèrit  del Cor de Cambra i hi continuarà col·laborant puntualment.
 
La decisió, presa dimarts per la junta de l’Orfeó Català, respon a la voluntat de renovació del projecte i la progressió artística continuada del Cor de Cambra. D’altra banda, s’unifica la direcció dels dos cors, Orfeó Català i Cor de Cambra, i neix l’oportunitat de crear sinergies i establir un règim de col·laboracions. En funció dels projectes, la disponibilitat i les seves característiques, ambdós cors es reforçaran mútuament per créixer i desenvolupar un projecte artístic sòlid i estable, amb el mestratge de Josep Vila, un dels directors més valorats del món coral.
 
Fundat l’any 1990, el Cor de Cambra és un dels cors professionals més prestigiosos d’Espanya, que duu a terme la seva activitat gràcies al suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. El seu repertori abasta des de composicions del Renaixement fins a obres dels nostres dies, incloent-hi les estrenes d’obres de Joan Albert Amargós, Salvador Brotons, Joaquim Albert Carbonell, Joaquim Homs, Josep Soler, Xavier Montsalvatge, Llorenç Balsach, Carles Santos, José Luis Turina o José María Sánchez Verdú. A més de tenir el seu propi cicle de música, Cambra Coral, al Palau de la Música Catalana, el Cor de Cambra ha participat en tots els cicles de música organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, com ara Palau 100, i en els cicles de concerts més importants del nostre país.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT