Mor l'activista cultural Josep Vinyet, impulsor del Festival de Música Vila de Llívia

Tenia 95 anys, havia participat en diverses iniciatives culturals a la Cerdanya i era autor del llibre 'Diari de guerra d'un requetè català'

L'activista cultural Josep Vinyet (Tortellà, 1920) va morir divendres als 95 anys. Ha estat un dels principals activistes culturals de la Cerdanya i era autor del llibre 'Diari de guerra d'un requetè català' (Garsineu Edicions, 2010) on explicava la seva participació a la Guerra Civil com a voluntari amb els terços carlins de Navarra. Vinyet va ser un dels protagonistes del documental 'Història d'un futur', on explicava la seva peripècia vital i justificava el seu suport actual a la independència: el seu oncle va ser assassinat pels rojos, ell va fugir a fer les veremes a França i va lluitar amb l'exèrcit franquista.

Després es va establir a la Cerdanya, tot i que darrerament vivia al Baix Empordà. Va treballar de secretari municipal en diversos ajuntaments de la comarca i va escriure diversos llibres. Va ser ser corresponsal de mitjans de comunicació d'abast nacional, va impulsar la creació del Museu Municipal, les Joventuts Musicals de Cerdanya i Radio Puigcerdà.

Però sobretot va fundar i dirigir durant 30 anys el Festival de Música de la Vila de Llívia, que ha arribat a la 34a edició. Aquest any li va retre homenatge, el passat 18 d'agost, quan es va batejar l’orgue de l’església parroquial de Llívia amb el seu nom (ja que havia promogut la construcció d'un orgue monumental sufragat per subscripció popular). Va rebre un dels Premis d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

Més continguts de