CINEMA
Cultura 19/11/2012

'Joven y alocada' i 'Mapa', premiats al festival REC de Tarragona

Més de 2.500 espectadors han seguit les projeccions del festival tarragoní, que ha hagut de prescindir d'algunes seccions per manca de pressupost

Ara / Acn
2 min
Cloenda de la dotzena edició del festival de cinema REC de Tarragona

BarcelonaEls films 'Joven y alocada', de la xilena Marialy Rivas, i 'Mapa', de León Siminiani, s'han emportat els premis del públic i del jurat, respectivament, durant el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC, que va tancar ahir la dotzena edició. Malgrat el canvi de dates, de format, i amb un pressupost més reduït que va obligar l'organització a prescindir d'algunes seccions d'èxit del festival, més de 2.500 persones han assistit a les projeccions i als altres actes del certamen. 'L'age atomique', de la francesa Hélene Klotz, ha rebut una menció especial, i retrata la història de dos adolescents a la recerca de sexe, drogues i música disco en la nit parisina.

El film de Rivas ha estat premiat al Sundance (premi al millor guió) i a Berlín i és l'aposta xilena per als premis Goya. Mentrestant, l'espanyol Siminiani mostra en una nova i sorprenent manera d'utilitzar el cinema i els seus recursos la història de la recerca personal d'un jove de 30 anys. Pel que fa a la qualitat de les pel·lícules que han participat en el festival, el director, Xavier Garcia Puerto, ha assegurat que "després de veure les reaccions del públic, el jurat i alguns periodistes, es pot dir que aquesta ha estat la millor edició del REC pel que fa a la qualitat de les pel·lícules".

Aquests dies han passat pel festival directors, actors i gent de la professió, com Maja Milos, directora del film 'Klip!', Elías León Siminiani, Aureliano Amadei, Marçal Forés, director d''Animals', Borja Cobeaga, director de 'Pagafantas', la periodista, crítica de cinema i Jurat del REC, juntament amb Marçal Forés i Aureliano Amadei, Pamela Pianezza, i Laufey Guðjónsdóttir, directora de l'Icelandic Film Center.

stats