Publicitat
Publicitat

Juan Marsé: "Eduardo Mendoza es mereixia aquest premi des de fa temps"

Luis Goytisolo, Álvaro Pombo, Rosa Regàs, Vila-Matas i l'editora Elena Ramírez: reaccions al premi Cervantes

Juan Marsé: "Eduardo Mendoza es mereixia aquest premi des de fa temps"

L'escriptor Juan Marsé, Premi Cervantes 2008, ha afirmat que s'alegra "moltíssim, però moltíssim" que hagi estat Mendoza el reconegut amb el guardó més important de les lletres hispanes perquè "s'ho mereixia des de fa temps". Afirma que és artífex d'"una obra molt seriosa" al llarg de tota la seva trajectòria.

Luis Goytisolo: "És un novel·lista molt correcte"

Luis Goytisolo, un dels escriptors que figurava entre els favorits a rebre el Premi Cervantes 2016 tot i que ell era aliè a les quinieles, ha dit sobre el guanyador que és "un novel·lista molt correcte" i al qual aprecia personalment. Tot i que no coneix "les seves últimes obres", ha destacat les seves primeres novel·les, especialment 'La verdad sobre el caso Savolta', que va publicar el 1975 i en la qual va reflectir els moviments obrers a la Barcelona de principis del segle XX.

Álvaro Pombo: "És un autor que ha treballat molt i té una narrativa molt brillant".

Un altre dels favorits per rebre el Premi Cervantes 2016, Álvaro Pombo, diu que Mendoza és un "molt digne representant de la literatura espanyola". "És un autor que ha treballat molt i té una narrativa molt brillant". Entre les seves obres favorites del guanyador ha destacat 'La ciudad de los prodigios' (Seix Barral, 1986). "Tot i que hi ha moltes coses de Mendoza que són molt bones", ha dit.

L'editora Elena Ramírez destaca es valori una obra "molt plural"

La directora editorial de Seix Barral, Elena Ramírez, ha destacat que el jurat valori "una obra realment molt plural, amb un component humorístic i un altre també de seriós". Mendoza compta amb una trajectòria "molt sòlida i molt llarga". "És un premi molt merescut a un gran escriptor i una gran persona", ha dit.

Vila-Matas: "En terra tràgica, Mendoza no va abandonar la tradició cervantina"

L'escriptor Enrique Vila-Matas ha dit de Mendoza que "en terra tràgica, mai no va perdre de vista el sentit de l'humor, ni va abandonar l'empremta de la tradició cervantina". A més, ha fet broma, el premi "honra el desolat i sense nord col·legi dels Maristes de Barcelona, on va estudiar".

Rosa Regàs: "Sempre va bé que s'assabentin que els catalans poden escriure en castellà"

L'escriptora Rosa Regàs ha considerat: "Em sembla just que li hagin donat el Cervantes", ha asseverat. Ha destacat la seva "intel·ligència i profunda cultura literària", "la seva manera de ser i de pensar". Ha afegit: "Sempre va bé que s'assabentin que els catalans poden escriure en castellà". Creu que és una "ratificació" que "els escriptors siguin d'on siguin, independentment d'on hagin nascut, poden escriure en la llengua que més els vingui de gust i no per això han de sentir-se estrangers, ni que els hi facin sentir els altres".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT