Música

L'acer britànic tanca la paradeta

Judas Priest anuncien la darrera gira

La banda tocarà a Badalona el 2 d'agost amb Motorhead

Bones i males notícies per als fans del heavy metal clàssic: Judas Priest han anunciat que la propera gira passarà per Badalona. La dolenta és que aquesta serà la darrera gira del mite de l'acer britànic: a la web de la banda han anunciat que “després de devastar el món i portar la seva marca única de heavy metal a tots els racons del planeta, Judas Priest, la banda de heavy metal més influent del món, anuncia la que serà la seva darrera gira”.
Però l'ocasió serà històrica: la banda liderada per Rob Halford vindrà acompanyada per Motorhead i Saxon. Pràcticament veurem el trio de pares fundadors del heavy metal britànic. La gira, que arribarà a Badalona el 2 d'agost, passarà prèviament per la Corunya, Madrid i Bilbao. I si bé Saxon és una banda que ja fa molts anys que està en hores baixes, veure en un escenari com Lemmy de Motorhead i Rob Halford mesuren les seves forces serà tot un espectacle. Recordem que la darrera vegada que Motorhead van tocar a Barcelona ho van fer al Palau Sant Jordi. Les entrades, que costen 53 euros, ja es troben a la venda a la xarxa de Ticketmaster ( www.ticketmaster.es). 
Judas Priest, amb 45 milions de discos venuts arreu del món, es van formar l'any 1968 i van arrencar la seva carrera amb una forta influència del blues rock i el rock progressiu. A meitats dels setanta van definir un estil de riffs secs i tallants, amb frases dobles de guitarra, que seria la gènesi de la nova onada de heavy metal britànic. Van ser especialment influents a nivell estètic: la imatge sadomasoquista del seu cantant, Rob Halford, tot cuir, flagells i tatxes, ha marcat època. El mateix Halford, que va sortir de l'armari l'any 1998, va explicar que havia ideat la seva imatge visitant sex shops gais de Nova York.

Etiquetes

Més continguts de