Música
Cultura 29/07/2012

Judici a un grup de punk rus per actuar en una catedral

El grup Pussy Riot va interpretar a l'església del Crist Salvador de Moscou la cançó 'Mare de Déu, allibera'ns de Putin'

Efe/ara
1 min
La banda punk empresonada a Moscou, Pussy Riot

MoscouDilluns comença a Moscou la segona vista del judici contra les integrants de la banda de punk russa Pussy Riot, que van ser detingudes el passat març per oferir una actuació improvisada a l'església del Crist Salvador de Moscou on van interpretar la cançó 'Mare de Déu, allibera'ns de Putin'. El grup va ser expulsat de la catedral pels guàrdies immediatament i l'església russa va reaccionar indignada pel que consideraven la profanació d'un temple sagrat, i van demanar un sever correctiu per a les culpables, que afronten la possibilitat d'una condemna d'anys a la presó.

Durant la vista preliminar, a porta tancada, el tribunal va ordenar prolongar sis mesos l'arrest de les tres dones, en presó preventiva des del març, de forma que Nadezhda Tolokónnikova (23 anys), Yekaterina Samutsévich (29) i María Aliójina (24) continuaran empresonades com a mínim fins al gener del 2013.

Diverses celebritats del món de la música, entre les quals Sting, Red Hot Chilly Peppers i Alex Kapranos –cantant del grup Franz Ferdinand–, s'han afegit recentment a una campanya de suport internacional per forçar l'alliberació de les tres dones, adduint que la mesura és completament desproporcionada.

La persecució dels opositors a Putin s'ha intensificat en els mesos posteriors a la victòria de Putin i el seu partit en les qüestionades presidencials del desembre passat.

stats