CINEMA
Cultura 30/05/2012

Mor el director de cinema japonès Kaneto Shindo als 100 anys

És autor de 231 guions i 49 pel·lícules, entre les quals 'Els nens d'Hiroshima', una commovedora història post-nuclear sobre la ciutat on va néixer

Efe
1 min
Kaneto Shindo

TòquioEl realitzador i guionista de cinema japonès Kaneto Shindo, conegut per dirigir pel·lícules com 'Gembaku no ko' ('Els nens d'Hiroshima') o 'Onibaba', va morir ahir als 100 anys al seu domicili de Tòquio.

Shindo, nascut a la ciutat d'Hiroshima el 1912, va morir per causes naturals. Malgrat la seva edat, el realitzador encara treballava en projectes cinematogràfics, com demostra el seu últim film, 'Ichimai no hagaki' ('Una sola postal'), rodat el 2010 i mereixedor del Premi especial del Jurat del Festival de Cinema de Tòquio .

Després de començar a treballar en un laboratori de revelat a Kyoto, Shindo es va traslladar als anys trenta a Tòquio on va començar a treballar com a assistent de l'aclamat director Kenji Mizoguchi. El 1951 va debutar amb 'Aisai monogatari' ('Història d'una estimada esposa'). En total, Shindo va escriure 231 llibrets que van acabar a la gran pantalla, i va dirigir 49 films, entre els quals, 'Gembaku no ko' ('Els nens d'Hiroshima'), commovedora i dura història sobre una professora que retorna a Hiroshima després del bombardeig atòmic, que es va projectar en l'edició del Festival de Canes de 1953.

Altres dels seus títols més reconeguts són 'Hadaka no shima' (1960), cinta gairebé sense diàleg que retrata la vida d'una família de pescadors del Mar Interior del Japó, o les terrorífiques 'Onibaba' i 'Yabu no Naka no Kuroneko' ('El gat negre dins del bosc de bambú'), rodades el 1964 i 1968.

stats