MÚSICA
Cultura 13/03/2011

Kylie Minogue es corona reina del pop a Barcelona

La cantant australiana triomfa davant 15.000 persones al Sant Jordi. Tot i ser la gira de presentació del seu últim treball, la diva australiana no ha oblidat clàssics de la seva carrera com "On a Night Like This"

Efe
3 min
Emulant 'El naixement de Venus' de Botticelli, Minogue-Afrodita va emergir de les profunditats marines amb una petxina.

BarcelonaLa cantant australiana Kylie Minogue s'ha coronat com la reina del pop al Palau Sant Jordi, davant 15.000 persones, que l'han aclamat en la presentació del seu nou disc, "Aphrodite".

Passades les 21:30 han començat a sonar les notes instrumentals de "The Carnival of the Animals", fragments de l'obra homònima del compositor romàntic francès Camille Saint-Säens, després del qual la deessa Kylie ha emergit del fons de l'escenari vestida amb una túnica blanca i unes orelles alades per entonar el primer tema del seu nou disc, "Aphrodite", el mateix que dóna nom a l'àlbum.

El monumental escenari, amb una estètica inequívocament grega, en la qual no faltaven escalinates, fonts d'aigua, soldats amb escut, columnes dòriques, arpes, musculosos soldats o testorerónicos esclaus, belles ajudants de cambra i alguna odalisca, en una estampa que podria estar extreta d'un film de Pasolini o del Terenci Moix del Nil.

Les referències a la mitologia clàssica han estat constants: en una cançó emergia muntada en un centaure, en una altra recorria la passarel central pujada en una quadriga, i en una altra posava davant d'un bust marmóleo.

Els canvis constants de vestuari han estat una de les marques de la casa, igual que la pirotècnia visual i sonora, així com la passió per les coreografies que en el panorama actual del pop-rock femení només està a l'abast d'unes poques com Madonna o Lady Gaga.

Tot i ser la gira de presentació del seu últim treball, la diva australiana no ha oblidat clàssics de la seva carrera com "On a Night Like This" o "Confide in Em", i fins i tot talls als que ha impregnat nous arranjaments com en "Slow" i "Ca't Get You Out of My Head".

A la primera part, a més de "Aphrodite", la cantant australiana ha presentat davant dels seus fans altres temes del seu últim treball, com el orientalitzant "Illusion", els discotequers "Cupid Boy" i "Get Outta My Way" i la electrobalada " Everything is Beautiful ".

Entre aquests temes nous, Kylie ha intercalat altres del seu disc "X", com "The One" o el madonniano "Wow", "I Believe In You", una cançó coescrita amb dos integrants de Scissor Sisters, "Spinning Around", del seu setè àlbum, "Light Years", "What do I Have to do", del seu tercer treball, "Rhythm of love", la soul "Slow", del seu novè disc en estudi, "Body Language".

A l'equador del concert, la rossa cantant ha presentat tres dels seus temes més coneguts: "Confide in Em", "In my arms"-de l'àlbum "X" - i, potser en el millor moment de la nit, "Can't Get You Out Of My Head "-del seu vuitè disc," Fever "-, una cançó que va ser número 1 en 30 països i de la qual ha venut més de 5 milions de còpies i que aquesta nit ha interpretat amb arranjaments rockers.

A la segona hora de la vetllada, ha continuat repassant la seva última producció amb talls com "Looking for an Angel", "Closer", "Put Your Hands Up (If You Feel The Love)" o "Can't beat the feeling".

Però, sens dubte, les més grans mostres d'entusiasme s'han produït amb la versió que ha ofert de "There's must be an Angel", aquell tema que popularitzés la Annie Lennox d'Eurythmics el 1985, o quan emocionada ha cantat "If you don't love me ".

Comunicativa en la part final de la vetllada, Kylie Minogue ha expressat en català la seva "felicitat" per estar aquesta nit amb tots els seus fans a Barcelona "i en especial, per un, Andrés (Velencoso)", el model català que és la seva actual parella i al qual ha besat estirada a l'escenari.

Després d'acabar el concert amb "Put Your Hands Up (If You Feel The Love)", un altre tema del seu últim treball, en els bisos la bona de Kylie ha interpretat "If You Your say Love me", un hit del seu tercer disc, "Rhytm of love", i "All the lovers", el primer single de "Aphrodite".

Després d'aquest pas fugaç per Espanya, l'estrella seguirà enllumenant altres punts d'Europa dins de la gira, com Metz i París (França), Amsterdam (Holanda), Oberhausen (Alemanya), Anvers (Bèlgica), Dublín (Irlanda), Cardiff, Glasgow, Manchester i Londres (Regne Unit), fins a mitjans d'abril.

Posteriorment, prosseguirà el Aphrodite Tour al Japó, Canadà, Estats Units i Mèxic i conclourà a finals de juny a la seva terra natal, a Austràlia.

stats