CINEMA
Cultura 10/04/2012

'L'últim samurai' de Tom Cruise guanya el judici per suposat robatori de guió

L'any 2005 els germans Aaron i Matthew Benay van demandar els productors del llargmetratge

Ara
1 min

BARCELONALa batalla legal sobre el film que va protagonitzar Tom Cruise l'any 2003 ha acabat amb bones notícies per als productors de 'L'últim samurai'. L'any 2005 els germans Aaron i Matthew Benay van demandar els productors del llargmetratge en el qual Cruise encarnava el capità Nathan Algren per robatori del guió. Els germans i guionistes al·legaven que ells havien escrit la mateixa història –que també portava per títol 'L'últim samurai'– l'any 2000.

Segons els germans Benay, el seu guió va anar a parar a les mans dels productors Marshall Herskovitz i Ed Zwick, i aquests, sense el seu consentiment, van rodar la pel·lícula. No obstant això, un jurat de Los Angeles ha considerat de forma unànime que no va existir cap robatori, per la qual cosa ha lliurat els productors de tota responsabilitat.

"És dur estar sota un núvol d'acusacions falses durant tants anys. El fet que el jurat hagi dit que mai vam veure aquest guió ha fet justícia", assenyala el productor Marshall Herskovitz en declaracions a 'The Hollywood Reporter'. En el film, Cruise es ficava en la pell d'un veterà de guerra americà que viatja al Japó per ajudar l'exèrcit imperial ensenyant-li els mètodes de la guerra occidental moderna. Es va estrenar el 2003, va obtenir quatre nominacions als Oscars i va recaptar més de 267 milions d'euros a tot el món.

stats