Música

L'ARA estrena tres videoclips de Roigé

Les cançons formen part del disc 'Paracaigudes' del cantautor de Cardedeu

El cantautor  Roigé (Roger Canals) va guanyar el premi de votació popular en la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània, i ara presenta el seu primer disc, 'Paracaigudes' (RHRN, 2016), un àlbum amb onze cançons d’autor amb elements musicals del jazz, la bossa nova i el folk.

Resseguint el seu testimoniatge vital, passa per estats com la nostàlgia, el vitalisme i la denúncia. L'àlbum ha comptat amb la col·laboració de Joan Dausà i Yacine Belahcene, entre d'altres. Per acompanyar el disc, Roigé presenta també una sèrie de vídeos tres dels quals estrena l'Ara.

Com una pira

Roigé explica que aquesta cançó va néixer a la Costa d’Ivori, en una expedició de Pallassos Sense Fronteres. "El principal obstacle que ens trobàvem era la llengua i la por a no entendre’ns; però la música ens va oferir el punt de trobada i connexió més enllà de les paraules. Moments d’emoció pura que només la música podia expressar", diu.

Estira del fil

Aquesta cançó també forma part del disc 'Paracaigudes', i Roigé la descriu com "una al·legoria a l’art de fluir: la “feelosofia” o la filosofia del “feel”.

Peter Jan

"És una cançó dedicada al meu fill Jan, que té TEA (Transtorn d’Espectre Autisme). Té un doble relat: per un cantó és una metàfora sobre l’aventura d’educar explicada amb un gronxador: 'gronxar al teu fill per penjar-lo a l’infinit… fins que es gronxi sol'. I per l'altre, un cant a la diversitat, l’univers particular dels TEA ens ofereix tota una altra perspectiva de la realitat", explica Roigé.