ARA POETES
Cultura 20/09/2012

L'ARA vol portar l'emoció dels poetes catalans a llars i escoles

El diari presenta la col·lecció 'Els millors poetes del segle XX' apadrinada per la societat civil i els representants polítics, com Ferran Mascarell, Irene Rigau, Gerard Quintana, Jaume Ciurana i Rosa Renom

Laura Serra
2 min

BarcelonaAquest dijous l'ARA ha presentat en societat la nova operació per donar a conèixer els poetes canònics del patrimoni català a cases i escoles. En un acte a l'Ateneu Barcelonès, representats polítics (el conseller de cultura Ferran Mascarell, la d'Ensenyament Irene Rigau, el tinent d'alcalde Jaume Ciurana, entre altres directors generals), periodistes, escriptors i membres de la societat civil (Carles Duarte, Francesc Cabana, Toni Soler, Xavier Bosch, Gerard Quintana, Joan Oller, Laura Borràs, Rosa Renom, Lloll Beltran, Xavier Mallafré, etcètera) han apadrinat la col·lecció 'Els millors poetes catalans del segle XX' llegint diversos poemes d'autors que formen part d'aquesta col·lecció.

Recordant l'èxit que l'ARA va obtenir amb la col·lecció de clàssics de la Bernat Metge, el director del diari Carles Capdevila ha incidit en les "ganes de ser constructius en comptes de queixar-nos" en "un context d'il·lusió" per justificar "el repte encara més difícil" de crear una col·lecció amb el cànon de la poesia del segle XX. "Si l'any passat dèiem que nosaltres veníem llibres en comptes d'olles i culleres, aquest any hi ha un diari que s'ha superat i ven fregones", ha apuntat, detallant les xifres de la col·lecció: 42 llibres, distribuïts en 40 setmanes, de 34 poetes i una antologia.

El president del diari ha recordat que una de les funcions de la premsa, avui en dia, i en contret de l'ARA és la interactivitat, "compartir amb els usuaris és important, i és un territori inexplorat", deia. I sobretot compartir entusiasme i, en aquest compromís amb el país, ha emmarcat la nova col·lecció del diari.

Tots els padrins de la col·lecció han pujat a l'escenari per llegir una poesia. El conseller Ferran Mascarell, que havia escrit un llibre el 2005 titulat 'La cultura en temps de crisi', ha dit que "la incertesa del 2005 era diferent de la d'ARA perquè no sabíem el que volíem. la incertesa d'ARA no és de conviccions. Hi hem guanyat molt amb la nostra incertes positiva". La consellera Rigau ha posat l'accent en què "hem de poder ensenyar a llegir i que la lectura sigui una porta d'accés al coneixement, i després volem ensenyar el gust per la lectura, perquè els nous poetes són a les aules".

stats