CINEMA
Cultura 17/01/2011

L'Acadèmia del Cinema Català investiga una possible irregularitat a la votació dels Gaudí

La institució obre "una investigació interna" per aclarir si s'ha creat "un grup de pressió o lobby per afavorir la votació de pel·lícules d'una determinada productora"

Efe
1 min

BarcelonaL'Acadèmia del Cinema Català ha ordenat una "investigació interna" per aclarir si hi ha hagut una possible irregularitat en la votació dels Premis Gaudí, que s'atorguen aquesta nit a Barcelona. Així ho ha confirmat Santiago Lapeira en nom de la junta directiva de la institució.

La Junta, ha dit Lapeira, ha enviat aquest dilluns un comunicat als acadèmics en què informa que s'ha obert "un expedient informatiu intern, com a conseqüència de les informacions rebudes ja fa uns dies" i fins a no tenir el resultat final d'aquesta investigació no es prendran les accions legals oportunes.

Lapeira no ha volgut aclarir el nom del possible afectat per la investigació, perquè "de moment l'únic que sabem és que hi ha una sèrie de correus electrònics enviats de manera anònima".

L'objectiu de la possible irregularitat era crear "un grup de pressió o lobby per afavorir la votació de pel·lícules d'una determinada productora", no obstant això, afegeix Lapeira, "el notari, dipositari de la votació, assegura que no ha tingut cap incidència en el resultat final dels premis Gaudí".

L'Acadèmia assegura que "la seguretat del sistema de votació, així com l'alta participació dels acadèmics en les votacions, garanteixen la llibertat i el secret del vot".

stats