L'Acadèmia de Hollywood culpa l'auditora PwC de l'error als Oscars

El cap dels comptables de PricewaterhouseCoopers, Brian Cullinan, és qui va donar erròniament el sobre a Warren Beatty

L' Acadèmia del Cinema de Hollywood finalment s'ha pronunciat sobre el colossal error dels Oscars 2017, en què es va anunciar una pel·lícula com a guanyadora ('La La Land') en comptes de la veritable premiada ('Moonlight').

Com s'ha produït el colossal error dels Oscars amb 'La La Land'? En el comunicat que ha fet públic l'Acadèmia demana disculpes a tots els implicats –els professionals de les dues pel·lícules, els presentadors Warren Beatty i Faye Dunaway, els cineastes i els espectadors de tot el món– i afirma que durant 83 anys han confiat en PwC (PricewaterhouseCoopers) per supervisar el procés de votació i entrega dels resultats. "PwC ha assumit la responsabilitat de les violacions dels protocols establerts que van tenir lloc durant la cerimònia. Hem passat tota la nit i el dia investigant aquestes circumstàncies, per determinar quines accions són apropiades en el futur". 

L'empresa, de fet, auditora va reaccionar tan bon punt es va acabar la cerimònia assumint l'error i va explicar com havia anat: "Els presentadors tenien el sobre de la categoria equivocada i quan ho hem descobert s'ha corregit immediatament", deia el comunicat.

Sembla que qui va entregar el sobre malament és el cap dels comptables de PwC, Brian Cullinan (l'home que s'assembla a Matt Damon i que va pujar a escena per resoldre la pífia), després d'un petit caos que hi va haver entre bambolines quan Warren Beatty va decidir anar al lavabo lluny de l'entrada a l'escenari.

Només dues persones tenen accés als sobres, que estan dins de maletins. Cullinan va fer fotografies des de la seva posició privilegiada a l'escenari i es va fer fotografies amb els maletins en qüestió.