Música

Un festival en creixement

L'Acústica celebrarà el seu desè aniversari amb un espectacle basat en poemes de Salvador Dalí

Sidonie, Pastora, The Pepper Pots, Antònia Font o Russian Red actuaran al festival de Figueres

Amb deu anys a l'esquena, el festival Acústica de Figueres té enguany un bon pretext per oferir una cosa especial. La celebració d'una dècada de certamen es farà amb el concert col·lectiu Salvador Dalí canta, en què dotze artistes recitaran i cantaran poemes del geni empordanès. Els artistes que participaran en aquest espectacle, amb direcció artística del periodista Pep Blay, seran Estrella Morente, Ana Torroja, Amaral, Martirio, Kiko Veneno, Love of Lesbian, Albert Pla, Gerard Quintana, Dolo Beltrán de Pastora i Pau Riba. L'espectacle es farà en dues sessions, 1 i 2 de setembre, a la Plaça Gala-Dalí, en un auditori a l'aire lliure amb aforament limitat a 600 persones diàries.

L'acte estarà apadrinat pel veterà del shock-rock Alice Cooper i Amanda Lear. Aquests dos artistes i amics en vida de Dalí, recitaran poesies de l'artista empordanès en un vídeo enregistrat exclusivament per a l'espectacle. L'acompanyament musical i les composicions aniran a càrrec de Pascal Comelade i la seva orquestra.

Pel que fa a la programació ordinària del Festival Acústica, l'edició del 2011, del 31 d'agost al 4 de setembre, arriba carregada de molts concerts i amb la novetat d'un escenari extra, a la Rambla. La decisió s'explica, en part, pels 38.000 assistents a l'edició anterior i la previsió d'una major afluència de públic enguany, tot plegat amb la comoditat que atorga un pressupost superior al de l'any passat, de 250.000 euros.

Amb la voluntat d'apostar per la "qualitat i la diversitat", l'Acústica 2011 programarà una quarantena de concerts amb grups estatals, molts del quals catalans, en vuit espais del centre de Figueres, al voltant del Museu Dalí. Dimecres 31 d'agost el festival arrenca amb el projecte de Natxo Tarrés (Gossos) d'homenatje a Bob Marley, 30 anys després de la seva mort, i l'actuació de Joan Masdeu. Dijous 1 de setembre ho faran Cris Juanico, Manel i The Pepper Pots.

El 2 i el 3 de setembre arriba el gruix de les actuacions, entre les quals destaquen les de Joanjo Bosk, Beth, Lax'n'Busto, Sidonie, Silvia Pérez i Toti Soler, La Iaia, Pastora i Facto i Los Amigos del Norte, entre d'altres. Finalment, diumenge 4 actuarà el grup revelació d'aquest estiu, Els Catarres, per posar el punt i final a aquesta edició especial de l'Acústica.


Més continguts de