Cultura 21/02/2012

L'Ajuntament d'Olot ratifica el tancament de l'Espai Zer01 d'art contemporani

Les sales del centre seguiran tenint un ús cultural. D'altra banda, l'Associació Catalana de Crítics d'Art atorga a l'espai dirgit per David Santauelària el premi al Millor Espai Alternatiu dins els seus guardons anuals

Acn/ara
1 min
L'Ajuntament d'Olot tanca l'Espai Zer01 d'art contemporani

BarcelonaLa mobilització de 300 personalitats del món de la cultura i de l'art per reclamar la continuïtat de l'Espai Zer01 no han fet canviar la voluntat de l'Ajuntament d'Olot. El consistori ha ratificat avui que posa fi al projecte que dirigia David Santaulària des de fa uns set anys per raons "estrictament econòmiques". El regidor de Cultura ha afirmat que no pot afrontar la despesa que suposen aquests l'Espai Zer01 i la Sala 15 - tenen un cost d'entre 75.000 i 100.000 euros-, després que l'any 2010 la Generalitat decidís retirar els ajuts en no considerar-lo "de referència" i deixar-lo fora del circuit de la xarxa de centres i espais d'arts visuals públics de Catalunya. Tot i reconèixer la feina feta, el que es vol és obrir les dues sales a "totes les expressions culturals que siguin d'interès" com podria ser una mostra de pintura "més tradicional".

D'altra banda, l'Associació Catalana de Crítics d'Art, l'ACCA, ha reconegut l'Espai Zer01 en l'apartat al Millor Espai Alternatiu dels seus premis anuals per la seva programació. Es tracta d'un premi sense dotació econòmica que es reconeix amb un dibuix de Joan Miró, que va dissenyar expressament per aquest premis. L'acte de lliurament se celebrarà el 26 de març al Macba.

stats