Cultura 28/03/2012

L'Arts Santa Mònica repassa la història del videoart a partir de la col·lecció dels FRAC

El centre de la Rambla exposa una selecció de vídeos des dels anys 70 fins a l'actualitat dels Fons Regionals d'Art Contemporani francesos

Acn/ara
1 min
Fotograma de 'News from the near Future'l, de Fiona Tan

BarcelonaL'Arts Santa Mònica exposa a partir d'avui un recull de vídeos de la col·lecció dels Fons Regionals d'Art Contemporani francesos (FRAC) que repassen la història del videoart des dels anys 70 fins a l'actualitat. La mostra porta per títol 'Once upon a time the screen' [Hi havia una vegada la pantalla], i inclou peces d'artistes com Marcel Broodthaers, Georges Rey, Fiona Tan, Dora García, Joan Joanas, Jordi Colomer, William Kentridge i Douglas Gordon. "El vídeo és un mitjà per poder fugir de la realitat, per reinterpretar tota la nostra vida quotidiana i fer-ho, al mateix temps, a través d'imatges que veiem al dia a dia. El vídeo els dóna molta més llibertat per interpretar l'entorn polític, geogràfic, econòmic i, en definitiva, els permet reescriure la nostra història i crear un univers de ficció", ha afirmat Pascal Neveux, comissari de l'exposició.

La història del vídeo ocupa un lloc important en la totalitat de les col·leccions dels FRAC. Amb més de 1.600 vídeos en les 23 col·leccions que tenen, aquest mitjà s'ha afermat en 30 anys com un camp d'experimentació important a nivell internacional. La mostra s'estructura en diverses temàtiques a l'entorn del llenguatge cinematogràfic del videoart, l'arquitectura, els viatges sentimentals, la política o les mateixes col·leccions del FRAC.

stats