Cultura
Cultura 17/03/2011

L'Ateneu Barcelonès escull avui nou president

Els 3.083 socis de l'entitat hauran de triar entre Francesc Cabana i Norbert Bilbeny

Redacció
2 min
Contesa a l'Ateneu

BarcelonaAvui l'Ateneu Barcelonès celebra eleccions per escollir nou president i junta directiva. S'han presentat dues candidatures, la de Francesc Cabana sota el lema “Ateneu sense límits”, i la de Norbert Bilbeny amb el lema “Per la renovació cultural”. Un total de 3.083 socis estan convocats a exercir el seu dret de vot per escollir el nou president de l'entitat. Les votacions seran de deu del matí a vuit del vespre. Des que el passat 17 de febrer es va donar el tret de sortida a la campanya electoral, tots els socis s'han pogut informar dels programes i les propostes de les dues candidatures.

Tots els socis de l'Ateneu Barcelonès podran acudir al llarg d'avui a les urnes per escollir nou president. Per exercir el dret de vot cal haver estat soci ordinari durant almenys sis mesos abans de la jornada electoral, que ha començat a les deu del matí a la sala d'actes de l'Ateneu i acabarà a les vuit del vespre.

Francesc Cabana, advocat, és actualment el vicepresident segon de la junta sortint. I defensa que enguany que l'Ateneu compleix els 150 anys, els dos grans objectius han de ser "Cultura i Catalanitat" i aposta per la línia de les juntes presidides per Oriol Bohigas. “Volem servir els socis i, a través d'ells i de la xarxa, a tota la societat", manifesta Cabana, que encapçala una candidatura “que combina experiència i joventut i que vol compartir un Ateneu sense límits, obert al futur”, afirma.

Per la seva banda, Norbert Bilbeny, que encapçala la candidatura “Per la renovació cultural”, és soci de l'Ateneu des de l'any 1980. Ha estat secretari i bibliotecari de l'entitat i actualment és membre del Consell Assessor de la biblioteca. Bilbeny es posa “al servei del soci gran i del soci jove” i assenyala que el seu equip “no ve a servir l'Ateneu ni a servir-nos d'ell, sinó a salvar-lo”, manifesta, alhora que defensa la necessitat d'un canvi i de passar “de la imatge al contingut, de la restauració als projectes, de l'aparador de cultura a la producció de cultura”.

stats