Llibertat d'expressió

L'Audiència Nacional dona 10 dies a Valtonyc perquè entri a la presó

El Tribunal Constitucional va rebutjar fa uns dies el recurs d'empara de l'artista

L'Audiència Nacional ha donat avui deu dies a Josep Miquel Arenas –conegut com a Valtonyc– perquè ingressi a la presó després que el Tribunal Constitucional (TC) rebutgés el recurs d'empara que va presentar l'artista. Valtonyc va ser condemnat a 3 anys i 6 mesos per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals, una sentència que el Suprem va ratificar al febrer, i que va fer que el raper acudís al TC per evitar que s'executés la sentència i hagués d'entrar a la presó. L'alt tribunal, però, va considerar que "no estava justificada la seva transcendència constitucional". Valtonyc ja va anunciar que no entraria a cap centre penitenciari "pel seu propi peu". Segons fonts judicials, el raper podrà entrar a qualsevol presó.

L'entorn de Valtonyc va denunciar fa uns dies que el raper serà el primer músic a l'Estat que entri a la presó únicament per les seves lletres i recorden que el 17 de juny a Mallorca hi haurà un concert solidari amb més de 40 grups de tot l'Estat.

Més continguts de

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar