ART
Cultura 18/07/2012

L'FBI recupera un quadre de Matisse robat d'un museu de Veneçuela fa més de 10 anys

'Odalisca amb pantalons vermells', valorat en 2,4 milions d'euros, va ser robat cap al 2000, però ningú se'n va adonar fins al cap de tres anys, perquè el van substituir per un de fals

Efe
1 min
'Odalisca amb pantalons vermells' de Matisse

MiamiAgents encoberts de l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) han recuperat en un hotel de Miami (Florida) el quadre del pintor francès Henri Matisse 'Odalisca amb pantalons vermells', que va ser robat d'un museu veneçolà fa més d'una dècada, ha informat avui el canal Local10.

El quadre, valorat en tres 2,4 milions d'euros, va ser sostret del Museu d'Art Contemporani de Caracas (MACC) i substituït per un de fals en el seu marc original. Les autoritats locals no es van adonar d'això fins al 2003, encara que es creu que el robatori va tenir lloc com a mínim tres anys abans. Les sospites sobre la sostracció del quadre van sorgir després que el galerista veneçolà Genaro Ambrosino, establert a Miami, informés a diverses persones que el llenç d'Henri Matisse (1869-1954) estava sent venut en el mercat d'art de Miami.

La sostracció de la pintura, considerada una de les joies del MACC, era un misteri no resolt fins que aquest dimarts agents encoberts de l'FBI la van comprar al luxós hotel Loews de Miami Beach per 1,5 milions de dòlars, segons informació exclusiva del canal.

L''Odalisca amb pantalons vermells', que data del 1925, va ser comprada el 1981 per la llavors directora del MACC, Sofia Imber, per 480.000 dòlars a una galeria de Nova York. Detectius de l'Interpol, l'FBI i la policia espanyola, britànica i francesa van buscar durant anys aquest quadre del pare del fauvisme en el qual es retrata una odalisca, un dels seus temes de representació favorits.

stats