Art
Cultura 25/05/2012

L'Iran s'auto-confisca un quadre de Jackson Pollock

Les duanes iranianes no tornen 'Mural sobre terra vermella' al Museu d'Art Contemporani de Teheran perquè el ministeri de Cultura els deu diners. L'obra tornava de ser prestada al Japó per a una exposició

Ara
1 min
'Mural sobre terra vermella índia', de Jackson Pollock

BarcelonaUn conflicte entre organismes públics iranians impedeix que l'obra 'Mural sobre terra vermella índia', de l'artista nord-americà Jackson Pollock, torni al Museu d'Art Contemporani de Teheran, el seu propietari. D'acord amb el diari nord-americà The Huffington Post, les duanes del país persa retenen el quadre al·legant que el ministeri de cultura els deu diners. L'obra ha quedat retinguda a les fronteres de l'Iran quan tornava del Japó, després que el país nipó la revés en préstec a principis d'any per celebrar una exposició que commemorava el centenari del naixement de Jackson Pollock.

Pollock va pintar 'Mural sobre terra vermella índia' l'any 1950. La peça la va adquirir anys més tard la dona del col·leccionista privat que va engegar el Museu d'Art Contemporani de Teheran, i va passar a formar part del fons del museu el 1977. Després d'exposar-se fins el 1979, les tensions polítiques entre l'Iran i els Estats Units van relegar l'obra al magatzem del museu, tret d'una breu exposició l'any 2005.

stats