Música
Cultura 12/11/2011

Lluís Llach i Gerard Quintana demanen el vot independentista

Llach: "Les opcions independentistes no són perfectes, però són el millor que tenim"

Efe
2 min
Gerard Quintana, Ventura Pons, Lluís Llach, Alfred Bosch i Jordi Carbonell a la Plaça del Rei

BarcelonaLluís Llach i una vintena d'artistes i personalitats significatives de la societat civil catalana van expressar ahir el seu suport a la coalició integrada per ERC, Rcat i la plataforma Catalunya Sí, i van demanar unitat i votar les opcions independentistes.

A més de Llach, altres cantants com Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Lluís Gavaldà (Els Pets) i Josep Tero van participar ahir al migdia a la plaça del Rei de Barcelona en un acte electoral de la plataforma independentista, al qual també van assistir escriptors, actors, directors de cinema i historiadors.

El cantant Lluís Llach, –Que tinguem sort s'ha convertit en l'himne de la coalició que encapçala ERC– va destacar que és la primera vegada a la seva vida que ha volgut donar suport a una opció política concreta en unes eleccions. "Estic convençut que aquest és un moment molt important" pel que la gent "ha de sortir al carrer i votar opcions independentistes, que potser no siguin perfectes, però són la millor opció que tenim".

Gerard Quintana va apuntar que, més enllà del que pensa cadascú, "la realitat ens diu una cosa, i és que cada dia hi ha més gent que està a favor de la independència, i hem d'avançar tots junts sense complexos per donar testimoni d'això no només aquí, sinó a tot el món".

Altres artistes i intel·lectuals que van fer campanya pel vot independentista van ser l'actor Quim Masferrer (Teatre de Guerrilla), que va demanar "vot independentista perquè Espanya no estima Catalunya i la terra és per a qui l'estima". I l'editor Josep Maria Vall va afirmar que, "davant de la corrupció de la monarquia espanyola, votem per la justícia de la república catalana".

Entre els signants que van donar suport a l'acte sense assistir-hi figuren els músics de la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Reig (Els Pets) i Jaume Pinyol (Lax'n'Busto); l'actor Toni Albà i el magistrat Santiago Vidal. Podeu llegir la resta de la informació a la secció Ara Premium de Política.

stats